Exposities in de huiskamer

Exposities in de huiskamer: 1 sep-1 dec 2024 Monique van Genuchten

Werk van Monique van Genuchten is nog te zien tot begin december 2024

Monique van Genuchten volgde de opleiding kunstbegeleider in Rotterdam en volgde lessen aan de Vrije Academie in dezelfde stad. Daarnaast begeleidde ze verschillende kunstenaars met een psychische of verstandelijke beperking in outsider-ateliers waar spontane kunst werd gemaakt, buiten de normen en ideeën van het reguliere kunstcircuit. Door deze andere visie en aanpak veranderde ook Van Genuchtens’ werkwijze en werd haar werk minder realistisch, spontaner en eigenzinniger. Haar schilderijen werden sindsdien gemaakt met  gemengde technieken op papier. Delen van tekeningen zijn soms  uitgeknipt of losgescheurd en weer samengesteld, waardoor een gelaagde voorstelling is te zien van snelle, korte fragmenten.

Daarnaast is er ook een kleine keramiekopstelling van dezelfde kunstenaar, de ‘tin machine’:  verwrongen gezichten die doen denken aan waterspugers, gevangen in conservenblikjes. Deze opstelling symboliseert ingeblikte meningen in een gepolariseerde samenleving.

De expositie is te bewonderen op de uren dat de Huiskamer geopend is: in ieder geval elke zaterdagochtend (Thuistafel), meestal op vrijdagavond (muziek, film, spelletjes, café) en ook maandagmiddag 16-18 u (dan worden er tafelkleden gemaakt). Houd de agenda in de gaten voor openingstijden.