activiteiten

activiteiten

huiskamrecafé

Doel

De Huiskamer van Warffum biedt in het pand aan het Noorderkerkpad 13 te Warffum onderdak aan kleinschalige, niet-commerciële activiteiten op maatschappelijk en cultureel gebied voor inwoners van Warffum en omgeving. Voorbeelden daarvan zijn verenigingsactiviteiten, vergaderingen, cursussen, filmavonden, literaire avonden en muziekoptredens.

De ruimte heeft enkele beperkingen. Het pand is lastig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en het maximaal aantal deelnemers of toeschouwers is 35. Ook is het pand niet geschikt voor luid versterkte muziek.

Kosten

De Huiskamer van Warffum heeft geen winstoogmerk en wordt ondersteund door vrijwilligers. Het is daardoor mogelijk de accommodatie beschikbaar te stellen tegen een geringe vergoeding. Wilt u gebruikmaken van de Huiskamer van Warffum, of heeft u een idee voor een geschikt evenement? Neem dan contact op via info@huiskamercafewarffum.nl.

Activiteiten

Hieronder enkele voorbeelden van activiteiten in de Huiskamer:

 • Damvereniging Warffum
 • Cinema het Hogeland
 • Brouwclub Warffum
 • Thuistafel op zaterdag, onderdeel van de Thuiskamers van Mensenwerk Hogeland
 • Schrijfclub Warffum
 • Kunstenaarsvereniging De Groninger Kroon
 • Handwerkclub Scheerwol
 • Grunniger Les van het Centrum voor Groninger Cultuur en Taal
 • Vrijdagavondclub Warffum

Damvereniging Warffum

Damvereniging Warffum

De Damvereniging Warffum werd in 1922 opgericht en is nog altijd springlevend. Veel enthousiaste leden zetten zich op allerlei manieren in. De vereniging is aangesloten bij de Provinciaal Groninger Dambond en de Koninklijke Nederlandse Dambond.

Een tiental speelt sinds 1985 in de Tweede klasse van de nationale competitie, met enkele seizoenen een uitstapje naar de Eerste klasse. De Damvereniging Warffum speelt de competitiewedstrijden in de vier Noordelijke provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Daarnaast komt een viertal uit in de gecombineerde Drents-Groningse clubcompetitie. Ook neemt Warffum meestal met twee teams deel aan de bekercompetitie. Jaarlijks strijden meerdere leden mee in het persoonlijk provinciaal kampioenschap van Groningen. Al decennialang organiseert men kort voor Pasen een ‘open’ gongdamtoernooi. In vroeger tijden trok dit toernooi meer dan honderd deelnemers van heinde en verre. De laatste jaren schommelt het deelnemersaantal tussen 40 à 50 personen.

Om het dammen in Warffum voor de toekomst zeker te stellen staan werving en opleiding van jeugd hoog in het vaandel. Sinds jaar en dag is er een jeugdafdeling. Met lesprogramma’s van de KNDB worden de jeugdleden onderwezen. Verder bezoekt men toernooien en wordt deelgenomen aan kampioenschappen. In 1985 leidde deze inzet tot het kampioenschap bij de pupillen van de Warffumer Jan Mente Drent.

De Damvereniging Warffum heeft in de afgelopen jaren meerdere grote evenementen georganiseerd.

 • In 1988 organisatie van het 15e NK Aspiranten.
 • In 1997 het NK voor senioren. In samenwerking met de gemeente Eemsmond werd dit toernooi deels in Het Hogeland College te Warffum en deels in de raadszaal van het gemeentehuis te Uithuizen gespeeld.
 • Het NK Pupillen voor meisjes in 2012 en het Welpenkampioenschap.

De clubavond is op donderdag (jeugd om 18.30 uur en senioren om 19.30 uur). Sinds begin 2018 worden de clubavonden in het Huiskamercafé gehouden. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw was dit etablissement ook de thuisbasis. Het lijkt erop dat na de nodige omzwervingen de cirkel nu gesloten is.