Feest: twee jaar na covid

Feest: Huiskamer twee jaar na covid!

Op zaterdag 20 april vierde de Huiskamer van Warffum het feit dat twee jaar geleden na de langdurige covidperiode de deuren weer konden worden geopend. Met een volledig nieuw bestuur, nieuwe plannen en nieuwe energie. Sindsdien zijn er maar liefst 500 activiteiten georganiseerd. Om alle vrijwilligers en ondersteuners te danken voor deze grote stap voorwaarts werd daarom op deze zaterdag een feestelijke brunch aangeboden aan eenieder die een kijkje wil nemen in de Huiskamer van Warffum.

In de Huiskamer van Warffum bruist het inmiddels van de activiteiten. Naast oude bekenden als de Damvereniging Warffum, de Brouwclub, Cinema het Hogeland en de laatste-vrijdag-café-club zijn er tal van nieuwe avond- en middag-activiteiten bijgekomen in de Huiskamer. Zoals bijvoorbeeld elke zaterdagochtend de Huistafel, twee keer in de maand op woensdag de handwerkclub Scheerwol, maandelijks het Oplaplab (Repair Café) op de eerste zaterdag van de maand, muziekavonden op de tweede vrijdag en de Filosofische Huiskamer op de derde zondag. Verder zijn er maandelijkse  wandeling van de Warffumer Dorpsgidsen en hebben tal van clubs onderdak gevonden aan het Noorderkerkpad 13 zoals de Groninger Kroon, de Schrijfclub, stichting Philadelphia en de Nasiclub. Ook vinden er regelmatig vergaderingen, cursussen, lezingen en voorstellingen plaats.

Daarnaast is de Huiskamer gedurende 2023 opgeknapt en verduurzaamd, met dubbelglas, radiatorventilatoren en zolderisolatie dankzij het Oranjefonds, en hebben we een energiezuinige ketel van Expert Jansen in Uithuizen gekregen. Het werk werd gedaan door een groot team van vrijwilligers. Ook de stoelen zijn opnieuw bekleed door een club nijvere maandagoplappers en zijn er tapijten gekomen. Verder is er een kleine bibliotheek/videotheek ingericht voor eenieder die graag boeken leest of films kijkt. 

Foto’s: Luuk Steemers